Nikon D2X | Photokina 2004 | LetsgoDigital Live Showfloor Coverage
Nikon D2x If you have any comments about our coverage please let us know. LetsGoDigital Photokina Coverage.
Photokina 2004 Photokina 2004 Jump to the official Photokina website!
Visit DIWA Awards website for the latest digital camera reviews. English version Dutch version Spanish version French version
Nikon D2X Eerste indruk
Vandaag kunnen wij je de eerste impressie van Nikons nieuwe vlaggenschip geven: de D2X. Deze professionele digitale spiegelreflex camera is de nieuwste uit de Nikon spiegelreflex serie. Wederom, en met lof is Nikon consequent gebleven met het plaatsen van een Nikon DX formaat beeldsensor. De high-end professionele D2X levert 12.4 effectieve Megapixels.
Nikon D2x Nikon D2x
How does it work ?
How does it work ?
Het begon allemaal in 1999 met de lancering van de digitale reflex camera die een doorbraak betekende: de D1, later gevolgd door de D1X. De D1X was het professionele model met een hoger pixel aantal en al snel volgde een hoge snelheid camera met de naam D1H. Vier jaar later, in 2003 kwam Nikon met de D2H met innovatieve functies en een gebruiksvriendelijke en handige body. De D2H was gericht op de gebruiker bij wie het in de eerste plaats om de snelheid ging. Sinds de introductie van de D2H is er vraag geweest naar een digitale reflex camera met de hoge prestatie en snelheid van de D2H maar met een hoger pixel aantal. En zo werd de Nikon D2X geboren...
Nikon D2x Nikon D2x
De D2X heeft, zoals alle Nikon digitale reflex camera''s een Nikon DX formaat beeldsensor. Het enige verschil met de sensor van de D2H is dat er nu een nieuwe CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) beeldsensor gebruikt is om het verhoogde effectieve 12.4 pixel aantal mogelijk te maken.
Nikon D2x Nikon D2x
Naast de extra pixels, is de mogelijkheid van continu opname uitgebreid tot 5 beelden per seconde als er opnames gemaakt worden van 12.4 megapixels in JPEG of RAW formaat. Zelfs bestaat de mogelijkheid om 8 beelden per seconde te schieten door middel van de High Speed Cropped functie, die het centrum van een beeld tot een resolutie van 6.8 megapixel terugbrengt!
Nikon D2x Nikon D2x
Deze verbazingwekkende snelheid in de Continu opname, is vergroot door het gebruik van een 4-kanaals output methode met een verbetering van de overdrachtsnelheid van beeldgegevens van de beeldsensor naar een geheugenkaart. Alle beeldverwerkingsfuncties zijn ofwel nieuw ontworpen ofwel verfijnd.
Nikon D2x Nikon D2x
Toon karakteristieken zijn verbeterd met analoge zowel als digitale verwerking voor een optimale kleurverdeling. Wat nog meer zij: de vergrote accuratesse van digitale processing in de ASIC zorgt voor vloeiendere en geleidelijkere kleurveranderingen, belangrijk voor onderwerpen zoals een blauwe lucht, met zeer subtiele toonveranderingen binnen de blauwe kleur.
Nikon D2x Nikon D2x
Nieuwe kenmerken zijn: sYCC kleurprofiel ondersteuning, wat betekent dat een groter bereik van kleuren gereproduceerd kan worden om JPEG gegevens te printen, dan bij het conventionele kleurprofiel het geval is. De mogelijkheid om ADOBE RGB in welke drie kleuren modi dan ook te kiezen, wordt zeer gewaardeerd door de professionele fotograaf. De combinatie van beeldverwerkingstechnologiën en 3D-kleuren Matrix Meting II, verbeterd met nieuwe algoritmes, die we in de D2X vinden, maakt het mogelijk om fantastische 12.4 megapixel beelden te vangen die tegemoet komen aan de behoefte van de fotograaf aan grotere bestanden die rijk zijn aan detail, kleur en vloeiend zijn van toon. Natuurlijk blijven ook de mogelijkheden, geërfd van zijn voorganger de D2H in stand, inclusief de uitstekende opname prestatie met een hoge snelheid, snelle opstarttijd, een ontspanvertraging van slechts 37ms en het 11-area auto focus systeem. Al deze dingen maken het mogelijk dat de gebruiker zich op het schieten van de opnamen kan richten, zonder afgeleid te worden door het tijdverslindende proces van het vinden van de juiste instellingen voor het best mogelijke resultaat.
Nikon D2x Nikon D2x
De D2X, als deel van Nikon's Total Imaging System, is natuurlijk compatibel met Nikon's digitale exclusieve DX Nikkor objectieven, evenals Nikon's 35mm/digitaal compatibel AF Nikkor Systeem. Als hij gebruikt wordt met de SB-800 of SB-600 Speedlights, dan kan de D2X ook het maximale halen uit de potentie van Nikon's Creative Lighting System met een hoge precisie flitsprestatie, inclusief i-DDL flitscontrole en ondersteuning voor Nikon's Advanced Wireless Lighting systeem.
Nikon D2x Nikon D2x
Nikon's Wireless Transmitter WT-1 opent nieuwe deuren voor de digitale spiegelreflex fotografie door de mogelijkheid van het overzetten van beelden direct van de camera over een draadloze LAN. Bovendien biedt de nieuwe IEEE802.11b/g compatibele Wireless Transmitter WT-2 een snellere beeldoverdracht met verbeterde veiligheid en compatibiliteit met de laatste feiten, en biedt nieuw toegevoegde mogelijkheden voor een wireless LAN afstandsbediening van de D2X gebruikt met Capture 4, versie 4.2 (optionele) software van Nikon op een computer.
Nikon D2x Nikon D2x
Nikon heeft ook een nieuwe kabel ontwikkeld, de MC-35, die het mogelijk maakt de camera aan te sluiten op een GPS apparaat om informatie toe te voegen zoals belichtingspeelruimte, lengte en hoogte ten tijde van het fotograferen met opnamegegevens. PictureProject is gekoppeld aan de D2X, een gemakkeijk te gebruiken software applicatie. De D2X is ook compatibel met Nikon's eigen foto afwerkingsapplicatie: Capture 4, versie 4.2 (optioneel), een handige tool voor de professionele fotograaf. Nikon Capture 4, versie 4.2 is uitgebreid met snellere processing, verbeteringen van de beeldprocessing functies evenals verschillende nieuwe functies.
Nikon D2x Nikon D2x
We zijn blij te kunnen constateren dat Nikon een antwoord heeft geintroduceerd op de indrukwekkende producten van de concurrent. Onofficieel was het bestaan van de D2X al bekend bij een groot aantal professionele fotografen, maar de dag dat Nikon besluit om tevoorschijn te komen met zijn nieuwe introductie is altijd spannend en opwindend en we zijn er zeker van dat veel professionele gebruikers blij zullen zijn dat Nikon de kans biedt om een extra stapje hoger te gaan en toch dezelfde lensuitrusting te kunnen blijven gebruiken. We verwachten dat de D2X rond het einde van 2004 of begin 2005 beschikbaar zal zijn.
www.photokina-show.com - LetsGoDigital Online Magazine for Digital Imaging